THE JVH MYSTERIE

Ontdek JVH Designs:

Wat in 1990 begon als een hobby: het personaliseren van mijn eigen crosshelm, werd sinds 1997 een full time job en specialiteit.
Sinds september 2002 beschikken we over een professioneel ingerichte werkplaats in Balen (België) waar we nog meer aandacht kunnen geven aan design en afwerking.

Bij JVH Design kan je terecht voor het personaliseren van jouw eigen helm: Je kan bij ons een bestaand design laten aanbrengen of wij ontwerpen samen met jou een nieuwe look voor jouw helm. Het kan natuurlijk ook eenvoudiger: alleen een naam, een nummer of een logo toevoegen is bij ons eveneens mogelijk.
Ook vliegtuigen, fietsen, scooters en motors worden door ons van een mooi design voorzien.

Discover JVH Designs:

In 1990 I painted my own MX helmet just for fun. After a while I painted a second helmet, a third helmet and so on. In 1997 painting helmets became a full time job and my speciality. 
Since september 2002 I can work in a new professional workshop in Balen (Belgium). From this moment design and finishing touch get more attention then ever before.
Recently we

You can contact JVH Desing for a personal helmet design: If you want we bring your personal (excisting) design on your helmet, or we discuss a new look for your helmet. 
If you want, we also give your bike, scooter, board of even airplanes a nice and personal design.
 
Wij behandelen jouw materiaal met de grootste zorg:

1.
Ontwerp:
 Wie nooit eerder een eigen helmdesign had of een nieuw design wenst, kan  bij ons terecht voor een eigen ontwerp. Aan de hand van een duidelijke tekening krijg je een goed beeld van het uiteindelijke resultaat. Wie dat wenst kan kiezen voor een digitaal ontwerp.2.
Voorbereiden: Vooraleer JVH Designs jouw helm spuit, maken zij zelf alle logo's klaar, ontwerpen eventuele cartoons, namen, nummers, ... Dankzij deze werkwijze past het logo of de naam steeds perfect op de helm.

3.
Voorbewerken:
Het meest ideale is om te starten met een nieuwe witte helm. JVH Designs demonteert eerst alle losse onderdelen, beschermt het binnenwerk van de helm en schuurt uw helm. Daarna voorzien we de helm van een speciale grondlaag voor een optimale hechting. Het is niet aangewezen de helm zelf te demonteren en/ of te schuren.

4.
Aanbrengen design: Deze fase vraagt het meeste tijd en geduld. Stap voor stap en met behulp van tape en maskeerfolie brengen we het design aan op de helm.  Alles is handwerk en vraagt veel aandacht, geduld en vakmanschap.  Naast een uitgebreide keuze aan verschillende kleuren, beschikken wij ook over een groot assortiment fluokleuren, glitters, inkten en pearls om uw helm net dat tikkeltje meer te geven. Ook verchromen van een helm is bij ons mogelijk. Na de chroombehandeling brengen we het design met de grootste zorg aan op uw helm waardoor kleuren nog meer diepte en helderheid krijgen.    

5.
Afwerking: Elke helm wordt afgewerkt met minimum 5 lagen 'High Solid lak'. Dit is een zeer hoogwaardige toplaag die de helm beschermt en de kleuren en effecten volledig tot hun recht laat komen. Deze toplaag beschermt het design tevens tegen UV-stralen en steenslag. Helmen voorzien van een vizier kunnen afgewerkt worden met de unieke JVH vizierband of een persoonlijke vizierband.6.
Reinigen:
Helmen en materialen voorzien van een 'special paint' reinig je NOOIT met siliconehoudende producten. Bij gebruik van sillicone kunnen eventuele beschadigingen nooit meer netjes weggewerkt worden. Wij raden aan uw helm na gebruik te wassen met zuiver water. Om hardnekkig vastzittende insecten te reinigen of om een vizier te reinigen, legt u een vochtige doek op de helm. Hierdoor weekt het vuil in en is het achteraf makkelijk te verwijderen.  Om het reinigen van uw helm te vereenvoudigen, kan u bij JVH designs terecht voor een speciale reinigingsspray.